A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Чи мають роботодавці забезпечувати працівникам, які працюють за строковими трудовими договорами, можливість переведення на постійну роботу?

Дата: 10.08.2022 09:38
Кількість переглядів: 48

Так, мають.

Нагадаємо, що 19 липня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин». Ним, зокрема, внесено зміни до Кодексу законів про працю України.

Так, статтю 23 доповнено частиною третьою, яка передбачає, що роботодавець зобов’язаний інформувати працівників, які працюють за строковим трудовим договором, про вакансії, що відповідають їх кваліфікації та передбачають можливість укладення безстрокового трудового договору, а також забезпечити рівні можливості таких працівників для його укладення.

Примітка. Нормами законодавства про зайнятість населення передбачено, що роботодавці мають дотримуватися вимог законодавства про працю, створювати умови для реалізації громадянами права на працю. Вказане стосується також реалізації права на працю працівниками, які працюють за строковими трудовими договорами у частині можливості переведення їх на постійну роботу.

Ознайомитися з текстом вищевказаного Закону можна на парламентській вебсторінці за посиланням https://cutt.ly/JZZNuXY

Якщо у вас виникають питання, пов'язані зі сферою зайнятості, звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/oJ8G2q9

Крім того, пропонуємо доєднатися до чат-боту Державної служби зайнятості у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь