A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНСТАТИВНИХ ПОСЛУГ

Ділимось інформацією щодо додаткових ресурсів на поміч ВПО.

ЮНІСЕФ разом із Міністерством соціальної політики України запустили програму грошової допомоги спільно для незахищених родин із дітьми, які постраждали через війну! На першому етапі допомога призначена для родин, які мають: ? троє і більше дітей до 18 років, серед яких є дитина до двох років; ? двоє і більше дітей до 18 років, з яких одна дитина або більше з інвалідністю. Сума допомоги: 2220 грн на місяць на кожного члена сім’ї, але не більше як на п’ять осіб. Одноразова виплата за три місяці на український банківський рахунок чи дебетову картку.  Для реєстрації у програмі, необхідно заповнити заявку на сайті https://register.unicef.org/. Якщо ви відповідаєте критеріям, то отримаєте підтвердження через СМС та допомогу протягом 4 тижнів. Детальніше на http://unicef.org/ukraine/spilno-cash-transfers за номером гарячої лінії 0 800 600 017 (безоплатно, працює щодня з 8:00 до 22:00)

08:57:33 15.04.2022

РОЗПОЧАЛАСЯ КОМУНІКАЦІЙНА КАМПАНІЯ СОЦІАЛЬНОГО ПРОЄКТУ «ПРИХИСТОК»

   Міністерство культури та інформаційної політики України розпочало проведення комунікаційної кампанії соціального проєкту «Прихисток», що здійснюється під патронатом Президента України Володимира Зеленського.

17:49:39 04.04.2022

Допомога переселенцям та довідка ВПО: що змінилося?

Через військову агресію росії багатьом українцям довелося покинути домівку та переміститися до безпечніших регіонів держави. Тому Уряд розширив кількість областей, жителі яких можуть отримати статус ВПО, а також передбачив державну підтримку для переселенців.

08:27:08 24.03.2022

"Юридичний порадник для ВПО"

З метою сприяння у захисті та забезпеченні прав цивільного населення, постраждалого внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України, Міністерство з питань реінтеграції  тимчасово окупованих територій України створено чат-бот "Юридичний порадник ВПО". Чат-бот працює 24/7 на базі найпопулярніших соцмереж в Україні: Viber: https://chats.viber.com/idp_legal_advisor_bot Telegram: https://t.me/IDP_advisor_bot Facebook (Messenger): https://m.me/IDP.legal.aid.       За допомогою чат-бота можна знайти інформацію про доступне житло, гуманітарну та іншу допомогу,  працюючі аптеки та магазини, особливості виїзду та перебування за кордоном, проїзд бокпостів та  евакуацію, відновлення особистих документів, виплату пенсфї та багато іншого. Також "Юридичний  порадник ВПО" містить практичні рекомендації, як діяти у тих чи інших випадках,зразки необхідних  процесуальних та інших документів, контакти державних установ та організацій. Крім того,  користувачі мабть змогу оперативноотримувати повідомлення про важливі новини за допомогою пуш-розсилок.

15:57:19 14.03.2022

Держава продовжує виплату соціальних допомог під час воєнного стану

Марина Лазебна, Міністр соціальної політки України повідомила, що держава продовжить виплачувати призначені державні соціальні допомоги людям протягом часу дії воєнного стану плюс один місяць після його завершення. 

09:28:38 14.03.2022

Державна допомога на започаткування власного бізнесу: що нового для малозабезпечених безробітніх

З початку цього року непрацюючі члени малозабезпечених сімей, які зареєстровані у державній службі зайнятості як безробітні, мають можливість започаткувати власний бізнес. Це нова бюджетна програма, що розроблена Міністерством соціальної політики України та орієнтована на сприяння непрацюючим працездатним особам, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, їхній економічній самостійності та інтеграції їх на ринок праці. Держава пропонує таким громадянам отримати одноразову безвідсоткову поворотну фінансову допомогу в обсязі не більше 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня календарного року, в якому приймається  рішення про її надання (на початок 2022 року – 97 500 грн). Ці кошти надаватимуться у безготівковій формі і можуть використовуватися тільки для оплати рахунків на придбання необхідного для започаткування власної справи обладнання і матеріалів. Через три роки підприємницької діяльності допомогу потрібно буде повернути. Вагома перевага цієї програми в тому, що сума, яка повертається, зменшується на розмір сплачених за три роки податків та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Якщо ж підприємець працевлаштує у перший рік своєї роботи ще двох безробітних членів малозабезпечених сімей за направленням центру зайнятості або сума сплачених податків перевищила суму наданої фінансової допомоги, повертати кошти державі не потрібно. Для отримання зазначеної допомоги непрацююча працездатна особа зі складу малозабезпеченої сім’ї, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, звертається до центру зайнятості з такими документами:  заявою про надання фінансової допомоги; довідкою для надання фізичним особам відомостей про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством, а також бізнес-планом. Слід підкреслити, що служба зайнятості всім учасникам бюджетної програми допомагатиме у складанні бізнес-плану, консультації із започаткування та ведення бізнесу, за потреби організує проходження професійного навчання.

08:56:44 21.02.2022

Прийом документів на посвідчення батьків та дитини з багатодітної сім'ї, тепер в ЦНАП

Згідно внесення змін до Порядку виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї Затвердженого Постановою КМУ від 28.10.2020 № 1003 документи на виготовлення  посвідчення подаються тепер  до «Центру надання адміністративних послуг «Центр Дія» Кетрисанівської сільської ради. Для цього заявнику необхідно звернутись до старостинського округу чи безпосередньо до відділу «ЦНАП» або ж одному з батьків відповідно до місця реєстрації.

14:58:39 15.02.2022

Зміна правил реєстрації місця проживання !

01.12.2021 набрав чинності Закон України “Про надання публічних послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні”. Що він передбачає? Вводиться нове поняття «декларування місця проживання» - це повідомлення про зміну свого місця проживання шляхом заповнення декларації в електронному вигляді на порталі «ДІЯ», що дає змогу протягом одного дня зняти вас з попереднього місця реєстрації та поставити на нове місце реєстрації в автоматичному режимі (і навіть без походів у військкомат, що особливо актуально для всіх чоловіків). Старе поняття «реєстрація місця проживання» також залишилося разом із тією ж паперовою процедурою оформлення, з особистим відвідуванням органу реєстрації та необхідністю особистого відвідування військкомату. Основна відмінність між декларуванням і реєстрацією місця проживання — у способі подання документів: декларування — тільки онлайн, реєстрація місця проживання — подання заяви у ЦНАП. Декларування місця проживання можливе лише у гуртожитках або у житлі, що перебуває у приватній власності, яке зареєстроване у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (інакше можлива лише реєстрація в існуючому на сьогодні паперовому порядку) Декларування місця проживання у житлі, яке вам не належить на праві власності, можливе лише за згодою власника (або всіх співвласників, якщо їх кілька), одержаного також в електронній формі через портал «ДІЯ». Ініціатором декларування вашого місця проживання може бути і власник житла, але, в даному випадку, вже за вашої згоди. Для реєстрації місця проживання в паперовій формі згода власника може і не знадобитися, якщо, наприклад, у вас є чинний договір найму цього житла. УВАГА! Місце реєстрації (перебування), зареєстроване до набрання чинності вищезазначеного Закону, не підлягає повторній реєстрації чи декларуванню. ВАЖЛИВО!!! Перехідними положеннями Закону не передбачено проставлення штампу після 01 грудня 2021 року, в тому числі на вимогу, в паспорт громадянина України у формі книжечки. Вартість: - 37,22 грн. - за декларування/реєстрацію місця проживання у разі звернення протягом встановленого Законом строку, зняття чи зміну задекларованого/зареєстрованого місця проживання;

15:57:16 11.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь