A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Удосконалення інструментів пробації

Дата: 29.06.2021 14:58
Кількість переглядів: 77

        Пробація України – можливості для змін! Це слоган пробації України, який містить багатогранну філософію широких можливостей - від зміни правосвідомості та життя окремого правопорушника, зміни підходів до реабілітації правопорушників та інтересів громади до зміни суспільства і держави в цілому. Натепер в Україні активно впроваджується нова модель роботи із правопорушниками, не пов’язана із позбавленням волі – система пробації.         

       Більшість суб’єктів, що вчиняють кримінальні правопорушення, характеризуються нестабільністю процесів соціалізації, які виявляються в деформації виховання, негативних результатах сімейних стосунків, появі асоціального оточення, марнування часу, відсутності бажання навчатися тощо. В результаті цього у таких суб’єктів в процесі розвитку формуються атрибути поведінки, які не відповідають прийнятим нормам та стають особистісними регуляторами поведінки.

       Враховуючи зазначене, Бобринецьким районним сектором філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області питання соціально – психологічного супроводу осіб, які відбувають покарання розглядається як один зі складних безперервних соціальних процесів, в яких необхідно максимально використовувати час перебування на обліку клієнтів для проведення комплексу діагностичних, консультативних та профілактичних заходів.

      Саме тому, з метою здійснення якісного та ефективного психологічного супроводу клієнтів у Бобринецькому районному секторі пробації до участі у цьому процесі з 2017 року залучається волонтер пробації Олег Трушкін, що має вищу освіту та тривалий час працював в Бобринецькому РЦСССДМ та не на словах знає всі негаразди та проблеми, які виникають в неблагополучних сім’ях та сім’ях які знаходились під соціальним супровідом. В деяких із цих сімей і проживають клієнти пробації. В наслідок проведення систематичних психологічних консультувань персонал органу пробації отримує можливість краще розпізнавати індивідуально-психологічні особливості певного клієнта пробації, шляхом швидкої реєстрації його істотних параметрів і подальшого віднесення до певної діагностичної категорії з метою прогнозу його поведінки та прийняття рішення про можливості впливу на цю поведінку у бажаному напрямку. Завдяки збалансованій соціально - психологічній інтервенції з боку волонтера рівень мотивації частини клієнтів змінюється з рівня «незацікавленості у змінах» до рівня «готовність до змін та дія». Здійснюється проведення інформаційно – просвітницької роботи серед родичів, а також осіб, які можуть позитивно впливати на неповнолітнього клієнта пробації та користуються у них повагою та авторитетом. Клієнти пробації отримали можливість брати участь у тренінгових вправах, що спрямовані на розвиток взаємодії, корекції самооцінки, комунікативних навичок та позиції в міжособистісному спілкуванні. З метою підвищення якості проведення соціально – виховної роботи серед клієнтів пробації та впровадження сучасних інноваційних форм дистанційної взаємодії за допомогою різноманітного аудіо та візуального програмного забезпечення волонтером пробації проводяться майстер-класи, онлайн заняття для клієнтів пробації Бобринецького районного сектору з використанням сервісного забезпечення платформи «Zoom».

 

Юрій Ткаченко

Бобринецький районний

сектор пробації

 

 

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь