A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Зміна правил реєстрації місця проживання !

Дата: 11.02.2022 15:57
Кількість переглядів: 210

01.12.2021 набрав чинності Закон України “Про надання публічних послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні”. Що він передбачає?
Вводиться нове поняття «декларування місця проживання» - це повідомлення про зміну свого місця проживання шляхом заповнення декларації в електронному вигляді на порталі «ДІЯ», що дає змогу протягом одного дня зняти вас з попереднього місця реєстрації та поставити на нове місце реєстрації в автоматичному режимі (і навіть без походів у військкомат, що особливо актуально для всіх чоловіків).
Старе поняття «реєстрація місця проживання» також залишилося разом із тією ж паперовою процедурою оформлення, з особистим відвідуванням органу реєстрації та необхідністю особистого відвідування військкомату.
Основна відмінність між декларуванням і реєстрацією місця проживання — у способі подання документів: декларування — тільки онлайн, реєстрація місця проживання — подання заяви у ЦНАП.
Декларування місця проживання можливе лише у гуртожитках або у житлі, що перебуває у приватній власності, яке зареєстроване у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (інакше можлива лише реєстрація в існуючому на сьогодні паперовому порядку)
Декларування місця проживання у житлі, яке вам не належить на праві власності, можливе лише за згодою власника (або всіх співвласників, якщо їх кілька), одержаного також в електронній формі через портал «ДІЯ».
Ініціатором декларування вашого місця проживання може бути і власник житла, але, в даному випадку, вже за вашої згоди.
Для реєстрації місця проживання в паперовій формі згода власника може і не знадобитися, якщо, наприклад, у вас є чинний договір найму цього житла.
УВАГА! Місце реєстрації (перебування), зареєстроване до набрання чинності вищезазначеного Закону, не підлягає повторній реєстрації чи декларуванню.
ВАЖЛИВО!!! Перехідними положеннями Закону не передбачено проставлення штампу після 01 грудня 2021 року, в тому числі на вимогу, в паспорт громадянина України у формі книжечки.
Вартість:
- 37,22 грн. - за декларування/реєстрацію місця проживання у разі звернення протягом встановленого Законом строку, зняття чи зміну задекларованого/зареєстрованого місця проживання;

-62,03 - за декларування/реєстрацію місця проживання у разі звернення з порушенням встановленого Законом строку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь