A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

До Дня захисників та захисниць України висадили Алею Слави у селі Кетрисанівка

Дата: 13.10.2022 17:45
Кількість переглядів: 932

Сьогодні, 13 жовтня, у селі Кетрисанівка висадили Алею Слави захисникам України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

У пам'ять про 27 загиблих Героїв – жителів Кетрисанівської громади, було висаджено сакури. Кожен саджанець – іменний. Біля кожного – табличка з іменем загиблого Героя.

Окремо було висаджено також дерева липи. Цю акцію було поєднано з Всеукраїнською ініціативою участі у Міжнародному проєкті  Greening of the Planet, який об’єднав усі області України. Символічно, що це було зроблено в переддень державного свята – Дня захисників і захисниць України.

Висадку дерев було організовано Кетрисанівським сільським головою Віктором Поліщуком. Спонсором, який придбав сакури, виступив депутат Кетрисанівської сільської ради Сергій Бергер, липи було придбано за рахунок сільської ради.

Місце відкриття Алеї Слави було освячено настоятелем Свято-Троїцької церкви с.Кетрисанівка протиєреєм – отцем Миколою Совичем.

До акції долучилися голова Кропивницької районної військової адміністрації Віталій Пастушенко та координатор проєкту «Greening of the Planet» у Кіровоградській області Тетяна Котенко. Також, у висадці дерев прийняли участь члени родин загиблих Героїв, волонтери, представники Кетрисанівської сільської ради та громадськості.

Під час мітингу з нагоди відкриття Алеї Слави сільський голова Віктор Поліщук подякував усім, хто долучився до акції та зазначив: «Ми пам’ятаємо кожного Героя, який поклав життя, захищаючи незалежність та суверенітет України. Знаємо, за що боремося і за що помирають найкращі сини та доньки України. Вічна пам’ять загиблим Героям та низький уклін їхнім родинам!».

Депутат Кетрисанівської сільської ради Сергій Бергер зауважив, що висаджені дерева будуть нагадуванням нашому та майбутнім поколінням про те, що ми ніколи не забудемо наших захисників. А ці дерева завжди будуть символом неоціненного боргу перед тими, хто пішов назавжди.

За виявлену ініціативу, підтримку в організації висадження Алеї захисників і захисниць України, депутат Кетрисанівської сільської ради Сергій Бергер, голова Кропивницької РВА Віталій Пастушенко,  сільський голова Віктор Поліщук, секретар сільської ради Людмила Олексієнко отримали Подяки від ГО «Стратегія Майбутнього».

Нагадаємо, метою висадження Алеї Слави у селі Кетрисанівка є підтримка наших Героїв, які боронять Україну на лінії фронту та вшанування пам’яті тих, хто загинув у бою за Батьківщину.

Герої не вмирають! Слава Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь