A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Які зміни у законодавстві про зайнятість населення наберуть чинності через півроку?

Дата: 04.11.2022 14:35
Кількість переглядів: 57

З 29 жовтня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці» (далі – Закон про зміни). Проте окремі його положення наберуть чинності через 3 та 6 місяців з дня набрання ним чинності. Деякі норми Закону про зміни під час дії воєнного стану не застосовуються.

Так, через 6 місяців наберуть чинності зміни до Закону України «Про зайнятість населення» (далі – Закон про зайнятість), зокрема:

- Закон про зайнятість доповнено ст. 26-1 «Сприяння зайнятості зареєстрованих безробітних», яка передбачає правові норми, які регулюють компенсацію роботодавцям фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування зареєстрованих безробітних;

- ст. 29 «Розширення можливостей для підвищення конкурентоспроможності молоді» Закону про зайнятість, яка регулює питання стажування за професією (спеціальністю) здобувачів професійної, фахової передвищої, вищої освіти, викладена у новій редакції. Також ця стаття передбачає компенсацію роботодавцю 50% мінімальної заробітної плати за працевлаштування зареєстрованих безробітних відповідних категорій.

Довідково. Стаття 29 Закону про зайнятість передбачає стажування студентів (учнів) і залишатиметься чинною у цій редакції ще майже півроку.

Як наразі реалізується ця стаття? Постановою Кабінету Міністрів України від 16 січня 2013 року № 20  https://cutt.ly/4NSwnNT (зі змінами) затверджені Порядок укладення договору про стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях і Типова форма договору про стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях.

Виникають питання сфери зайнятості – звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування. Контакти тут https://cutt.ly/VNiez6n

Ми маємо Telegram-канал Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь