A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

З Днем місцевого самоврядування!

Дата: 07.12.2022 08:46
Кількість переглядів: 64

7 грудня в Україні відзначається День місцевого самоврядування. 

Місцеве самоврядування  - найближча до людей і їхніх турбот гілка влади, на яку покладено велику відповідальність за благополуччя її жителів, соціально-економічний стан територій.

Кетрисанівській сільська територіальна громада стала правонаступником 24 сільських рад бувшого Бобринецького району.  Не все було легко в процесі приєднання, вирішення поточних питань. Але, завдяки спільній злагодженій роботі депутатів та апарату сільської ради, нам вдалося забезпечити безперебійну роботу всіх органів життєдіяльності сіл нашої громади, старостатів, шкіл, дитячих садків, ФАПів та амбулаторій, закладів культури. 

Моя мета як сільського голови - розвиток громади, створення належних умов для її жителів і я радію з того, що  вдалося створити команду однодумців, об'єднати погляди депутатського корпусу, виконавчого комітету та працівників сільської ради в одному напрямку і рухатися тільки вперед. Депутатський корпус Кетрисанівської сільської ради складається з 22 депутатів, виконавчий комітет, а це - старости громади, керівники відділів та установ, налічує 36 осіб. Знайти порозуміння, компроміс, баланс на благо кожного жителя громади - ось моє прагнення і я щиро намагаюся це зробити. 

Завдячую тому, що депутати працюють злагоджено та ефективно. З початку каденції восьмого скликання прийнято 3056 рішеньсільської ради.  Не було зірвано жодного пленарного засідання, рішення з усіх важливих питань приймались виважено та одноголосно. Найбільш суттєвою і важливою є підтримка депутатів стосовно роботи закладів освіти та культури  на селі, медичної  сфери. Збереження пасовищ на території громади, взагалі, є основним і спільним пріоритетом, ми не допустимо втрати степових екосистем і будемо стояти насторожі захисту довкілля. 

Хочу відзначити і наших старост. Вони є першою ланкою між жителями сіл і владою. Дехто говорить, що у старост недостатньо повноважень. Господар у селі ніби і є, а грошей, які раніше надходили в бюджет саме цього села, немає, і на всі потреби необхідно просити з бюджету великої об’єднаної громади, яка складається із 73 населених пунктів, кожному з яких треба приділити увагу. Наголошую, наскільки староста може донести необхідність вирішення тієї чи іншої проблеми ввіреного йому округу, таким і єрезультат.

Головна робота старости полягає в тому, щоб максимально бути наближеним до людей, якомога більше їм допомогти у селі, а не відправляти до центру громади. Тому дякую старостам, у яких все вдається, особливо тім, в кого зовсім не було досвіду роботи в органах місцевого самоврядування, але вони показали гарні результати. 

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, місцеве самоврядування змінило формат роботи з урахуванням вимог воєнного стану.

Нашим ключовим завданням стало забезпечення нормального функціонування усіх сфер та допомога військовим. 

Один із важливих викликів, які ми долаємо – є акумуляція бюджетних коштів для вирішення основних питань і проблем громади. Обсяг надходжень до сільського бюджету суттєво знизився, а війна продовжує тривати. Насамперед, відзначу розуміння ситуації колективу сільської ради та якісну роботу у період воєнного стану. Окрім виконання функціональних обов’язків, спрямованих на забезпечення життєдіяльності громади, ми активно надаємо допомогу внутрішньо переміщеним особам та працюємо на допомогу ЗСУ. 

У День свята місцевого самоврядування, висловлюю вдячність депутатам, старостам, працівникам сільської ради, які демонструють самовідданість у роботі, професіоналізм, відповідальність, чуйність і щедрість душі. 

Особливі слова подяки адресую ветеранам місцевого самоврядування, які віддали часточку своєї душі в його становлення та розвиток.

Бажаю всім, хто працює на благо громади, відстоює її інтереси, міцного здоров'я, великого щастя, нових здобутків у роботі, родинного затишку та здійснення усіх життєвих мрій і сподівань. 

Наша спільна мета - цілеспрямована робота на благо жителів Кетрисанівської громади та пришвидшення спільної перемоги над російським агресором.

Разом – переможемо! Слава Україні!

 

З повагою, Кетрисанівський сільський голова Віктор Поліщук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь