A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Актуальна інформація

Пенсійне забезпечення осіб, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи

Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області повідомляє, що станом на 1 квітня 2023 року на обліку в головному управлінні перебуває 4,8 тис осіб-одержувачів пенсій відповідно до Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, з яких віднесено до:

09:15:45 25.04.2023

МІНІМАЛЬНІ ПЕНСІЇ “ЧОРНОБИЛЬЦЯМ” ПІДВИЩЕНО

Відповідно до Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб” для осіб з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, стосовно яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, а також осіб, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків, у ядерних випробуваннях, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, у складанні ядерних зарядів та здійсненні на них регламентних робіт, внаслідок чого стали особами з інвалідністю (далі – учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС) мінімальні розміри пенсійних виплат (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат такомпенсацій до пенсій, установлених законодавством, крім пенсій за особливізаслуги перед Україною) встановлюються:

13:49:34 14.04.2023

Увага! Внесено зміни до Закону України "Про платіжні послуги"

Державна податкова служба України повідомляє, що згідноЗакону  України від 30 червня 2021 року №1591-IX «Про платіжні послуги»,  Закону України від 12 січня 2023 року №2888-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг», створено умови для переходу української платіжної інфраструктури на міжнародний стандарт обміну платіжними повідомленнями ISO 20022, який  є основою функціонування європейських платіжних систем.

14:54:56 13.04.2023

ЩО ВАРТО ВРАХУВАТИ ПРИ ВИРОЩУВАННІ КАРТОПЛІ

Здавалося б, чого простіше – виростити картоплю: навесні закопав, восени викопав урожай. Але щоб мати дійсно гарний врожай, необхідно врахувати декілька моментів. Найперше, обрати правильний сорт картоплі.

14:03:28 12.04.2023

Профілактика харчових отруєнь під час святкування Великодня

Наближається пора Великодніх свят та поминальних днів. В ці дні люди зазвичай готують та споживають багато різноманітних страв. Нерідко ці страви зберігаються протягом тривалого часу у неналежних умовах, що збільшує ризик псування харчових продуктів і, як наслідок, можливості виникнення харчових отруєнь.

11:58:48 12.04.2023

COVID-19 продовжує забирати здоров’я та життя людей. Як вберегтись від інфікування?

Коронавірусна інфекція так само як грип та інші ГРВІ є вірусною хворобою, тому дотримання соціальної дистанції, носіння масок в людних місцях, дотримання правил респіраторної гігієни залишаються актуальними. Зокрема при кашлі та чханні треба прикривати рот і ніс серветкою або згином ліктя, відразу викидати серветку в контейнер для сміття з кришкою, мити руки водою з милом або обробляти їх спиртовмісним антисептиком.

11:57:47 12.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь