A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кетрисанівська сільська територіальна громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Актуальна інформація

Індексація пенсій відбудеться з 1 березня 2021 року

Пенсіонери Кіровоградщини з нетерпінням чекають проведення індексації пенсій. А що таке «індексація»? Більшість вже чули про цифру в 11 % і самостійно обраховують свою пенсійну виплату– просто помноживши її на 11 %. Це хибний розрахунок!

13:55:22 02.03.2021

ПАМ'ЯТКА по декларуванню доходів одноосібниками

Звертаємо увагу, що обов’язок громадянина подати річну декларацію передбачає ст. 67 Конституції України - Основного закону нашої держави ( зобов’язує кожного громадянина сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом).

13:39:03 02.03.2021

Правила утримання та збереження полезахисних лісових смуг, розташованих на землях сільськогосподарського призначення

Звертаємо увагу, що Кабінетом Міністрів України 22 липня 2020 року прийнято постанову № 650, якою затверджено Правила утримання та збереження полезахисних лісових смуг, розташованих на землях сільськогосподарського призначення, а також внесено зміни до Типового договору оренди землі, затвердженого постановою Кабінетів Міністрів України від 3 березня 2004 року № 220.

13:36:33 02.03.2021

На порозі весни: обираємо якісне насіння

Розпочинається сезон масової реалізації насіння овочевих, баштанних та пряно-ароматичних культур, кормових коренеплодів, а також насіння квітів та лікарських рослин. Однак під час вибору варто розуміти, що гарна картинка на пакетику не гарантує якість його вмісту і в продажу зустрічається чимало неякісного насіння. Придбавши такий посівний матеріал, господарі ризикують не тільки майбутнім урожаєм і красою клумб, а й здоров’ям свого саду та городу. Адже з неякісним насінням у грунт можуть потрапити різні хвороби рослин та бур’яни, позбутися яких буде непросто.

08:36:29 24.02.2021

«Змінили паспорт? Терміново зверніться до Пенсійного фонду!»

Майже дві сотні пенсіонерів Кіровоградщини після зміни паспорту не повідомили Пенсійний фонд про нові паспортнідані. Які наслідки матиме така несвідомістьта навіщо терміново приходити до сервісного центру у разі отримання нового паспорту?

17:23:53 22.02.2021

З 16 січня 2021 року мовою обслуговування споживачів в Україні є державна мова!

16 січня 2021 року набрала чинності стаття 30 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, основною вимогою якої є використання української мови під час обслуговування споживачів.

11:04:45 05.02.2021

Переважне право при розташуванні насіннєвих посівів перехреснозапильних культур

З метою отримання насіння з високими сортовими якостями при вирощуванні перехреснозапильних культур (тритикале, жита, гречки, кукурудзи, сорго зернового, цукрового та вінечного, соняшнику, ріпаку, гірчиці, редьки олійної, суріпиці, рицини, рижію, маку олійного, бобів, вики озимої, люпину, багаторічних бобових та злакових трав, буркуну, серадели, суданської трави, могару та інших) необхідно дотримуватися норм просторової ізоляції, щоб захистити посіви від запилення іншими видами, сортами та гібридами цих сільськогосподарських культур.

10:02:31 05.02.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь